Rindu

Posted: Julai 18, 2010 in Aku, Dia, Perasaan, Perkongsian

Hari ini saya rasa ingin menulis lagi. Baiklah. Sebelum saya terus menulis, saya ingin ucapkan selamat hari lahir kepada teman-teman yang mula menempuh hari tua dalam masa seminggu ini. Maaf ya, bukan tidak mahu menulis nama seorang demi seorang, tetapi takut pula ada yang terlepas pandang, kecil hati pula nanti. *senyum*

Hari ini saya rasa rindu. Rindu kepada masa-masa lalu yang tak mungkin dapat diputar semula. Rindu kepada teman-teman yang kini terpisah mengikut haluan masing-masing. Rindu kepada mereka-mereka yang sudah lama tidak bersua muka. Rindu juga pada kenangan-kenangan lama yang suatu ketika dulu saya begitu teruja untuk meninggalkannya. Alam persekolahan contohnya, yang sebelum tamat sekolah dahulu saya rasa sungguh tak sabar-sabar untuk meninggalkannya namun kini menjadi suatu kerinduan pula.

Saya juga rindu kepada teman-teman semasa di universiti dahulu. Terutamanya beberapa teman rapat. Walaupun kini masih rancak berhubung melalui mukabuku, namun kalian tahu bukan bertemu di ruang maya jauh bezanya dengan bertemu bersua muka? Tak lupa juga saya turut rindu suasana ketika pertama kali bergelar seorang guru, walaupun hanya seorang guru pelatih untuk tiga bulan sahaja. Di sana saya bertemu dengan sesuatu yang amat saya rindu saat ini. Jangan ditanya apa atau siapa kerana biarlah saya saja yang menyimpan rindu itu. Itu suatu pengalaman terindah dan saya kagumi kerana sehingga hari ini bekas-bekas pelajar yang saya ajar atau tidak ajar masih memanggil saya cikgu.

Saya menulis ini sekadar untuk melepaskan kerinduan kepada setiap insan yang saya rindui. Semoga hembusan rindu ini sampai kepada mereka dan rasa ini singgah dalam tadahan telapak tangan doanya agar dapat hilang rindu ini barang seketika supaya dapat saya tidur lena setiap malam.

Hari ini saya rasa rindu.

Komen-komen
  1. Admin berkata:

    Salam ziarah,Nice web.. pengisian yg amat2 bagus… Teruskan sahabat …
    ntvirus : terima kasih sudi berziarah…hehe….menulis biasa2 saja…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s